STOERE BALUSTRADES VAN RVS IN NIEUWE NEW YORKER

Balustrades zijn er voor de veiligheid, maar ook voor het oog. In de nieuwe New Yorker in Heerlen plaatsten wij een volledige RVS balustrade mét glas en een leuning. En dat in maar drie weken tijd.

Elke minuut die een kledingzaak als New Yorker dicht is, gaat er omzet verloren. Bij een verbouwing is dus haast geboden. Sterker nog: de winkel moest binnen drie weken alweer open. Gelukkig konden we snel schakelen met de nieuwe balustrade.

METEN, SCHETSEN EN SLIJPEN

Op de eerste verdieping van de kledingwinkel werd flink verbouwd. Er werd zelfs een muur voor gesloopt, waar ook een balustrade voor moest komen. Veiligheid voorop natuurlijk. We maten alles nauwkeurig op, waarna we schetsen maakten. We ontwierpen maar liefst vijf balustrades, met extra sterk glas én een ronde leuning. 

EXCLUSIEVE UITSTRALING

De balustrades vervaardigden we uit RVS K320. Met daarin bevestigingen voor het glas, dat we er op de locatie tussen zouden plaatsen. RVS is top materiaal. Het is stoer en geeft elk interieur heel eenvoudig een trendy boost. En niet te vergeten: het is sterk. Erg belangrijk als balustrade. We kozen ervoor om tijdens het maken alles te slijpen naar één kant. Zo lopen alle slijprichtingen nu naar elkaar en dat geeft de balustrades een exclusieve uitstraling.

TWEE DAGEN VOOR OPENING

Door de korte deadline waren aannemer, installateurs en bouwvakkers allemaal tegelijk aan het werk. Zelfs het winkelpersoneel was al begonnen met het ophangen van kledingstukken. We zaten namelijk maar vier dagen voor de opening. Daarmee was niet alleen de tijd, maar ook de drukte op de werkvloer een uitdaging. We monteerden twee volle dagen op locatie en plaatsten zorgvuldig de gelaagde, extra sterke, glasplaten tussen de balustrades. Twee dagen voor de opening waren we klaar. Resultaat: strakke robuuste balustrades die doorvloeien in de roltrappen naar de begane grond.

MEER NEW YORKERS

Stiekem zijn we best trots dat we meewerkten aan de verbouwing van een New Yorker. En de opdrachtgever was net zo tevreden, want ondertussen zijn wij al bezig met een volgend New Yorkers-project in Apeldoorn. Nog spectaculairder. Wij zijn namelijk verantwoordelijk voor de entree van de zaak. Daarover meer in onze volgende blog.

Project in feiten:

  • Opdrachtgever: Alutrend
  • Materiaal: RVS K320
  • Aantal meter RVS: 15 Meter
Scroll naar boven