STALEN DEUR MET EXTRA RUWE AFWERKING IN LEUSDEN

‘Ik wil een industriële deur die veel licht doorlaat’. Zo luidde de wens van opdrachtgever Bob. Dan denk je misschien meteen aan een stalen deur. Maar Bob wilde net wat anders. En daar konden wij ons goed in vinden.

Bob denkt graag anders. En dat was in zijn keuken al goed te zien. Het was stoer; vol staal en grof hout. Een project waar ook wij aan meewerkten. Duidelijk was dat deze stijl in heel het huis moest terugkomen. En dus ook in de deur tussen de woonkamer en hal. 

UITDAGENDE START

Met een stalen deur wil je zoveel mogelijk licht doorlaten. Daarom vroeg Bob ons ook om een hoekje in de muur te slopen en daar een stalen-glasconstructie voor terug te zetten. De hoek bleek vol elektra te zitten. Wat zorgde voor een uitdagende start: alle kabels moesten worden omgelegd in het bovenliggende plafond en de muur ernaast. Zo ontstond er een mooie ruimte voor de stalen deur.

NET WAT ANDERS

Een klant-en-klare stalen deur als tussendeur? Nee, zo’n imposante deur zou zelfs in dit interieur tekort schieten. Het moest echt knallen. En daarom besloten we de deuren af te werken met blanke lak, zodat het staal nóg meer tot leven kwam. Maar, een standaard stalen deur voorzien van blanke lak? Dat wordt grijzig, iets wat niet paste bij het blanke staal van de keuken. Daarom gingen we met Bob aan tafel voor een eigen ontwerp: een ‘ruw’ afgewerkte taatsdeur met vijf vlakken met blanke lak.

NIET GEBRUIKELIJK

Die extra ruwe afwerking zit hem in de manier van lassen. Wij houden van lasnaden die je nog ziet. Iets wat eigenlijk best wel ongebruikelijk is. Veel metaalbewerkers doen er namelijk alles aan om die naden weg te werken. Omdat de klant echt iets meer wilde dan een strakke stalen deur, kozen we voor deze ruwere metaalafwerking. Uiteraard met blanke lak, ons handelsmerk. Het staal van de ruim 2,60 meter hoge deur springt er zo nog beter uit. En dat is precies wat de klant wilde.

ZWAAR MAAR LICHT

Door de grootte van de deur en de hoeveelheid staal, is het een enorm zware taatsdeur geworden. Hoewel daar flinke spierballen voor nodig waren tijdens de montage, merk je er in het gebruik helemaal niets van. De ingebouwde deurhanger beweegt de deur eenvoudig heen en weer. Naar achteren en voren. Daarnaast is de deur ook voorzien van een softclose systeem, die ervoor zorgt dat de deur altijd zachtjes sluit; hoe hard je de deur ook dichtgooit. En dat is ook met het oog op kinderen wel enorm fijn.

Scroll naar boven