NIEUW STALEN TERRAS VOOR CAFÉ DE LINDEBOOM

Vier stalen loungebanken als eyecatchers op het terras. En een gloednieuw glazenrek boven de bar. Café de Lindeboom in Voorthuizen is na een flinke metamorfose klaar voor de zomerse drukte.

Het is dé stamkroeg van vele Voorthuizenaren. Doordeweeks en vooral in het weekend. Een plek waar jong en oud samenkomt. Lokaal en toerist. En waar vele Voorthuizense jongeren hun weekendnacht doorhalen. Zelfs het terras is één grote ontmoetingsplaats voor vrienden. Na de metamorfose helemaal! Weg met de oude tafels en stoeltjes, tijd voor strakke loungebanken waar je tot diep in de avond kunt borrelen.

TEGEN EEN STOOTJE

Een klus voor een horecazaak is altijd bijzonder. Want het gaat vaak om meer dan design. Zo ook bij Café de Lindeboom. Hier ging hier bijvoorbeeld ook om het gebruiksgemak. Zo moesten de loungebanken niet alleen een industrieel tintje hebben, maar ook lekker zitten en tegen een stootje kunnen. Zowel van de caféganger als van moeder natuur.

HET HELE JAAR BUITEN

Daarom maakten we de banken van staal en lieten we ze verzinken, zodat ze beschermd zijn tegen alle natuurlijke elementen. Een poedercoater gaf het daarna een extra laagje van de stoere kleur Ralf 70 21 Fine structure, wat weer de uitstraling ten goede komt. De banken kunnen nu met gemak het hele jaar buiten staan. En met de verwarmde terrasoverkapping kan ook de caféganger buiten zitten wanneer hij dat wilt. Zelfs als het in de avond flink afkoelt of begint te regenen.

DE UITDAGING

De tijd was de grootste uitdaging in dit project. Omdat we samenwerkten met externe partijen, was het steeds snel schakelen. We hadden namelijk maar vijf weken de tijd. Dat lijkt in het begin heel wat, maar eenmaal aan de gang vliegen die weken voorbij! En dat terwijl we maar liefst 42 staaldelen moesten behandelen, lassen en schroeven.

EXTRA PROJECT

Maar met de stalen loungebanken buiten, begon de Lindeboom verder te denken. Want nu ze een groter terras hadden, konden ze meer gasten kwijt. En dat betekende automatisch ook meer glazen. Maar waar lieten ze die allemaal? En daar kwam hun volgende vraag uit: ‘Kun je soms ook eens nadenken over een glazenrek?

ANDERS DENKEN

Bij het ontwerpen van een glazenrek moet je met zoveel dingen rekening houden. De functionaliteit is één, maar ook het soort materiaal, de hoogte, het gewicht en de hygiëne zijn belangrijk. Maar ook dat al het personeel erbij kan. Want moet je jezelf eens voorstellen: de eigenaar van de Lindeboom is ruim 2 meter lang, maar de kleinste barmedewerker is maar 1,50. Als we het glazenrek op 1,90 meter hingen, was het voor de eigenaar helemaal prima, maar die barmedewerker had moeten springen. Het was dus even puzzelen in het ontwerp.

Ook de hygiëne verdiende speciale aandacht in het ontwerp. Zo kozen we bewust voor een glazenrek en niet voor een plaat; dit zou anders echt een verzamelplaats van stof worden. We voerden het rek bewust uit in rvs, omdat dit materiaal goed tegen de pure horeca schoonmaakmiddelen kan.

VAN BEGIN TOT EIND

Waar we bij de loungebanken samenwerkten met verschillende externe partijen, deden we bij het glazenrek alles zelf. Van ontwerp tot montage. En het resultaat mag er zijn: 130 glazen stijlvol op een rij. Iets waar ook wij nog een tijd van zullen genieten als we plaatsnemen op een barkruk in ons café.

Scroll naar boven