Machinebouw: in 9 stappen van ontwerp tot machine

Onze machines bouwen we met name voor de voedingsbranche, maar ook voor andere branches. In het proces werken we samen met meerdere specialisten. Elke machine biedt dus eigenlijk het beste van meerdere werelden.

Zo bouwen we een machine:

STAP 1: DOORNEMEN OPDRACHT

Het ontwerp van een machine maken wij niet zelf, dat komt van een engineer. Samen met hem nemen we de werkbonnen en tekeningen door. Zodat de machine die wij gaan bouwen uiteindelijk precies doet wat hij moet doen en aansluit bij de wensen van de klant. 

STAP 2: ONDERDELEN SORTEREN

Aan de hand daarvan hebben we de componenten, het frame en de plaatwerkdelen besteld. Wanneer ze binnenkomen, sorteren we ze op rangorde in het bouwproces. Wat we als eerste nodig hebben, ligt vooraan of bovenop. Zo kunnen we in één keer doorbouwen.

STAP 3: BOUWEN VAN HET MACHINEFRAME

Het machineframe is als de fundering van een huis. Het bouwen hiervan komt dus precies. Het frame moet recht, haaks en strak aan de maat zijn. Wat er anders gebeurt? Als je scheef begint, ondervind je daar verderop in het bouwproces last van. Kortom, het zorgt voor oponthoud.

STAP 4: LASSEN VAN DE PLAATWERKDELEN

De watertanks en procesbakken  lassen we in elkaar en plaatsen we op de juiste machine.

STAP 5: CASCO AFBOUWEN

Vervolgens krijgt de machine meer en meer zijn uiterlijke vorm. De machine op plaat en het framewerk zijn klaar.

STAP 6: COMPONENTEN INBOUWEN

We bouwen de componenten in en stellen ze af.

STAP 7: ELEKTRISCH AANSLUITEN

Maar daarmee werken de componenten nog niet. Er is elektriciteit nodig. Een elektricien sluit de machine daarom elektrisch aan, zodat de componenten kunnen worden aangestuurd.

STAP 8: TESTDRAAIEN

Daarna gaat een externe controleur met de machine aan de slag. Hij voert meerdere tests uit en controleert uitvoerig. Voldoet de machine aan de eisen? Is hij veilig? En betrouwbaar?

STAP 9: KLAAR!

Is de machine goedgekeurd, dan maken we hem schoon en pakken we hem in voor transport naar de klant. Dan kan hij aan het werk.

MEER WETEN OVER MACHINEBOUW?

Als u ons vraagt: kunnen jullie dit maken? Dan is ons antwoord: ja. Wij bouwen uw machine van 316 of 304 RVS. Daarmee weet u zeker dat uw product jarenlang mee gaat.

Scroll naar boven