COMPLEET INDUSTRIEEL INTERIEUR VOOR ALUTREND

‘We willen een nieuw, industrieel interieur. Doe je dat ook?’ Met die vraag kwam Alutrend Barneveld bij ons aan. Ze zaten volop in de verbouwing van een gloednieuw pand op Harselaar-Zuid en wilden het kantoor en de bar een industriële twist geven. Een mooi project.

Industrieel. Bijna iedereen heeft het er tegenwoordig wel over. En terecht. Het is stoer en je kunt er onwijs veel kanten mee op, ook bedrijfsmatig. Zo had Alutrend het idee om de zeven bureaus op kantoor van staal te maken, in L-vormen met een houten blad en schuifladen. Daar kwamen drie stalen statafels bij, een bar met stalen frame en flessenrek én kapstokken. Een compleet stalen interieur, mijn grootste project tot nu toe.

DEMONTEERBAAR PROJECT

Je kunt je wel voorstellen dat zulke grote frames niet in één keer op locatie naar binnen kunnen. Daarom moest alles demonteerbaar zijn. Met die gedachte maakten we van de rechte stalen eerst een voorbeeldbureau. Hierin zat het meeste werk, het was immers hét voorbeeld voor de andere bureaus. Alutrend keurde het voorbeeld direct goed. En omdat het al volledig strak was afgelast, hoefde er ik nog maar zes na te bouwen. Zo deed ik dat ook voor de bar.

PASSEN EN METEN

Ik bracht de frames vervolgens naar een poedercoater, die ze voorzag van een mooie blanke laklaag. Vanaf dat moment moesten we nog voorzichtiger zijn met de frames. Want hoe mooi blanke lak ook is, het is enorm krasgevoelig. Het was dan ook een uitdaging om de stalen frames bij Alutrend naar binnen te krijgen; de één via het raam, de ander via de voordeur. Vooral met de bureaus was het passen en meten.

OOG VOOR DETAIL

Alutrend was bij oplevering enorm tevreden. ‘Precies zoals we hadden bedacht. Mooi stoer,’ was de reactie. Bijzonder vond het ook de nerven in het staal. Veel staalbewerkers werken die nerven zo goed mogelijk weg. Daar houden wij niet van, wij vinden zulke details juist fantastisch. Dat maakt de bar uiteindelijk ook zo geweldig stoer.’

Scroll naar boven