GLIMMENDE ONTVANGST VOOR NEW YORKER APELDOORN

Het is dé eyecatcher van winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. De entree van de nieuwe New Yorker. Wij plaatsten de volledige stalen constructie en zorgden voor een glimmende afwerking. En daar zijn we best wel trots op.

Iedereen die kleding gaat shoppen in Apeldoorn, wordt vanaf nu groots onthaald. Letterlijk. De entree is maar liefst 6,5 meter breed en 4,5 hoog. En misschien wel het meest bijzondere: volledig afgewerkt met rvs-spiegelplaten. Een uiterlijk dat nog geen New Yorker eerder had in Nederland.

SNELHEID IN GROOT PROJECT

Binnen drie weken tijd moest de hele entree af. Inclusief automatische schuifdeuren. Met de bouwtekening van de architect meetten we alles af en bestelden we de materialen. Staal en rvs-spiegelplaten. Opdrachtgever Alutrend zorgde voor het hout waar we de spiegelplaten op monteerden. In nog geen zes dagen hadden we de driedelige stalen constructie klaar voor vervoer.’

 ‘In Apeldoorn zetten we het stalen bouwpakket in elkaar. Gelukkig met hulp van een heftruck. De houten platen bevestigden we met bouten aan de stalen constructie, als stevige onderlaag voor de rvs-spiegelplaten. Binnen 18 dagen, had de New Yorker een glimmende entree.’

FLEXIBELE SAMENWERKINGEN

‘Bij projecten als deze werken we met verschillende partijen samen. Een tekenaar, een plaatwerkerij, een poedercoater en natuurlijk de opdrachtgever. Mijn netwerk bewees dit keer weer dat ze snel kunnen schakelen.’

VOOR DE SPIEGEL

‘Het hout werkten we af met 18 dunne rvs-spiegelplaten. Uiterst voorzichtig plakten we de platen op het hout. Bij deze dikte heb je namelijk kans dat de platen buigen. Aangezien het geen goedkoop materiaal was, moesten we hier uiterst voorzichtig mee zijn. Belangrijk was dat we de platen kaarsrecht op het hout plakten, zodat de platen niet konden golven. Anders zou het een lachspiegel worden; niet helemaal de bedoeling. We plakten het rvs met kit en kleefband, zodat we zeker wisten dat de lagen 100% goed vast zaten.’

NEW YORKER PROJECTEN

Eerder waren we ook in een New Yorker, alleen dan in Heerle. Hier maakten we een RVS balustrade. Lees hier meer over dit project. <link naar vorige blog>

Project in feiten:

  • Opdrachtgever: Alutrend
  • Materiaal: Staal, hout, RVS-spiegelplaat
  • Aantal meter staal: 60M2  
Scroll naar boven