VAN RECLAMEZUILEN TOT WERKTAFELS BIJ VELDHUIZEN GRAFISCH EFFECT

Eind juni werden we gebeld door de eigenaar van Veldhuizen Grafisch Effect in Barneveld. Ze gingen na de bouwvak verhuizen en wilden op hun nieuwe werkplek een materiaalstelling waarin ze zo’n tweehonderdvijftig rollen folie op kunnen bergen. We gingen langs om een en ander door te nemen. Van het een kwam het ander en al snel was de opdracht een heel stuk groter en uitdagender.

OP GESPREK

Tijdens het eerste gesprek werd ons gevraagd of we ook twee werktafels en een roomdivider konden maken. En als we toch bezig zijn:’ Een wandkast en fietsenstalling, lukt dat ook?’ Als klapper op de vuurpijl mochten we ook twee reclamezuilen voor Veldhuizen Grafisch Effect ontwerpen. Een hele mooie opdracht die ook zeker de nodige uitdaging met zich meebracht.

BINNEN HAD PRIORITEIT

De producten voor binnen werden als eerst ontworpen. Een materiaalstelling, twee werktafels, een roomdivider en een wandkast. De stelling is van zwart gepoedercoat staal. Met een afmeting van 2,5 bij 3,5 meter kunnen de creatievelingen hier met gemak 250 rollen folie om reclame op te drukken in bergen. Die rollen kunnen makkelijk uitgerold worden op de door ons gemaakte werktafels. Ook voor voor zeilen en doeken zijn deze blank aluminium tafels groot genoeg. De tafels zijn namelijk 1,8 meter breed en 6 meter lang. Voor in de showroom hebben we een open roomdivider met schappen gemaakt. Deze is 3,5 meter breed en 2,6 meter hoog. In de kantine pronkt aan de muur een kast voor glaswerk. Zowel deze wandkast als de roomdivider zijn van zwart gepoedercoat staal.

EEN LICHT FIETSENHOK

De buitenprojecten stonden nog niet op de plaats tijdens de opening. Niet erg, want de producten binnen hadden prioriteit. Kwestie van goed plannen dus. Intern, maar ook met bijvoorbeeld de opdrachtgever en de poedercoater. En met succes: tijdens de opening van het nieuwe pand stonden de producten binnen op hun plek. Dus konden we met een gerust hart verder aan de buitenprojecten. Het fietsenhok is aluminium, gepoedercoat met ralkleur 7021. Vaak zie je dat fietsenhokken donkere hokken zijn. Dat is jammer, want dat hoeft helemaal niet. Om dit te voorkomen bij dit fietsenhok is hebben we het dak gemaakt van polycarbonaatplaten. Deze platen zijn lichtdoorlatend. Bij Veldhuizen Grafisch Effect kun je je fiets nu dus lekker licht wegzetten!

RECLAMEZUILEN

Dit was een bijzonder project. Nog niet eerder hadden we reclamezuilen ontworpen. Uiteindelijk moeten de twee zuilen aan de kop van het pand geplaatst worden, het is dus het eerste wat mensen zien. De opdrachtgever liets ons wat ideetjes zien op Pinterest en verder mochten we zelf onze creativiteit erop loslaten. Een uitdaging, maar ontzettend tof om te doen. Aan de binnenkant van de zuilen plaatsten we LEDverlichting. We hebben ervoor gekozen de belettering er niet op aan te brengen maar eruit te snijden. Hierdoor schijnt het licht nu door het logo heen. Ook in het donker kun je dus niet meer om de twee eyecatchers van Veldhuizen Grafisch Effect heen!……

Scroll naar boven